Deník s vámiZdroj: DeníkVLTAVA LABE MEDIA vám přináší nový projekt Deník s vámi - moderovaná diskuze s hejtmany jednotlivých krajů České republiky na důležitá regionální témata.

Jeden z nejmladších českých krajů patří k nejlepším místům pro život. V anketě, která srovnává třeba dostupnost zdravotní či sociální péče, životní prostředí nebo nezaměstnanost se umístil na druhém místě. Hned za Prahou. Takový výsledek nespadl po šestnácti letech jeho historie z nebe. Zároveň to neznamená, že je krajem pouze spokojených lidí, kde všechno perfektně klape, a je možné usnout na vavřínových listech.

Jaké jsou slabiny tohoto východočeského kraje? V čem je potřeba přidat, aby lidem veřejná správa sloužila co nejlépe? Na jaké dobré zkušenosti může kraj navazovat a podporovat je?

Pardubický krajZdroj: DENÍKNad směřováním kraje do budoucna s využitím dosavadních zkušeností se dnes schází na pozvání Deníků, nejčtenějších novin v Pardubickém kraji, staronový pardubický hejtman Martin Netolický s osobnostmi, které život v tomto regionu zásadně ovlivňují. Právě doba Adventu je příležitostí k setkávání a diskusím.

Redakce Deníku, která život v regionu bedlivě sleduje, se ujala zprostředkování diskuse, která může přinést smysluplné nápady, úvahy či řešení.

A o čem zejména se dnes v sále Zastupitelstva Pardubického kraje právě teď diskutovalo?

Elektrárny OpatoviceZdroj: DENÍKKraji velice chybí vyhovující dopravní tepna: přetížený tah z východních Čech na Moravu patří mezi nejvyužívanější silnice v zemi. Obyvatele Vysokého Mýta, Litomyšle či Svitav nadměrná doprava zatěžuje a zhoršuje životní prostředí v jejich městech. Lidé nejen z Pardubického kraje proto netrpělivě sledují přípravu spásné rychlostní silnice D35. Má chybějící dálnice dopady na podnikatele?

Online reportáž