deník s vámiZdroj: Deník

Významní zástupci zejména z podnikatelské sféry našeho regionu přijali pozvání Michala Klímy, předsedy představenstva a generálního ředitele vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s., a šéfredaktorky Jabloneckého deníku Lenky Klimentové na setkání s hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou.

Skupina ČEZZdroj: logo

Komě hejtmana Martina Půty se ke zdravotnictví v kraji vyjádří i další pozvaní hosté a panelisté diskuse – Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro zdravotnictví a Petr Tulpa, bývalý radní pro resort zdravotnictví. Moderátorkou diskuzní části programu je Lenka Klimentová.

Liberecký krajZdroj: logo

Na akci přijalo pozvání přes padesát hostů, nebudou chybět starostové měst a obcí Libereckého kraje, ředitelé nemocnic a další významní zástupci našeho regionu. Hlavním regionálním partnerem setkání je Liberecký kraj a skupina ČEZ.

REPORTÁŽ Z AKCE SE DOČTETE ZDE


ON-LINE

17.17 Hejtman Martin Půta ukončuje diskusi. "Po prvním týdnu po zvolení do funkcí, jsem optimistou, co se týče zdravotnictví," poznamenal na závěr hejtman.

17.15 Přítomní hovoří na téma zubní pohotovost. Petr Tulpa zdůrazňuje, že pohotovost zatím funguje v paláci Dunaj.

17.05 Petr Tulpa by rád střední zdravotnickou školu umístil do budoucího nového nemocničního komplexu. Ředitel KNL Luďěk Nečesaný zmínil, že pokud bude střední zdravotnická škola v areálu, tak vyroste na zelené louce.

Setkání s hejtmanem - diskuze na téma zdravotnictví.Zdroj: Deník/Karel Pech

17.00 S dotazem přišla ředitelka Českého červeného kříže v Jablonci nad Nisou. Ptá se na podporu kraje služby first responderů. Kraj o tom zatím neuvvažuje.

16.55 Začátek výstavby komplexu nemocnice je naplánován na počátek roku 2019. Informoval o tom Petr Moos, který zároveň představil koncepci projektu modernizace KNL včetně financování.

16.50 Profesor Petr Moos, člen realizačního týmu projektu Modernizace KNL představuje model spolupráce všech nemocnic v kraji a přibližuje návrh projektu modernizace KNL.

16.40 Ředitelé liberecké, jablonecké, českolipské a jilemnické nemocnice popsali aktuální stavy v jimi řízených zařízeních a nastínili plány do nejbližší budoucnosti.

16.28 Hejtman chce během následujících 4 let vybudovat v Turnově společné výjezdové stanoviště pro hasiče a zdravotnické záchranáře.

16.25 Hostem panelové diskuze je také Radek Zeman ze společnosti ČEZ, který přednesl projekt, jenž pomáhá zdravotnickým zařízením minimalizovat tepelné ztráty v objektech. Jako příklad uvádí českolipskou nemocnici, v níž se díky tomuto segment podařilo ušetřit 13 milionů korun.

16.20 Hovoří Petr Tulpa. "Nejvíce nás trápí, že spolu nemocnice v LK nespolupracují, kromě tedy jablonecké a liberecké nemocnice," zmínil Tulpa.

16:10 Jako první dostal slovo nový náměstek hejtmana pro zdravotnictví Přemysl Sobotka. Zmínil celou řadu problémů. Tím prvním bylo navýšení platu zdravotnického personálu o deset procent. "Vláda to schválila, ale už neřekla z čeho."

16.00 Diskuzní projekt Deníku Setkání s hejtmanem právě začíná. Přítomní jsou například ředitel krajské nemocnice Luděk Nečesaný, ředitel frýdlantské nemocnice Jiří Benedikt, ředitel českolipské nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

Kdo bude diskutovat

BC. Martin Půta 45 let. Od roku 2002 byl 10 let starostou města Hrádek nad Nisou. V krajských volbách 2012 byl zvolen radním a následně hejtmanem Libereckého kraje. Letos post za Starosty pro Liberecký kraj obhájil. V současné době studuje magisterský obor Evropská studia a Veřejná správa na Metropolitní univerzitě v Praze.

MUDr. Přemysl Sobotka, 72 let. V roce 1989 zakládal Občanské fórum v Liberci a pracoval na úrovni komunální politiky, do roku 1997 byl primářem v liberecké nemocnici. Od roku 1996 byl senátorem za liberecký volební obvod nepřetržitě dvacet let, byl předsedou i místopředsedou Senátu. V roce 2012 se stal také oficiálním kandidátem ODS na prezidenta ČR.

Mgr. Petr Tulpa, 58 let. Působil po dlouhá léta jako učitel, zástupce ředitele či jako ředitel různých středních škol a gymnázií. Od roku 2002 je zastupitelem Jablonce nad Nisou, byl i jeho starostou za uskupení Domov nad Nisou. Před čtyřmi lety se stal radním kraje, kandidoval za Starosty pro LK, a od roku 2015 vedl resort zdravotnictví.